Foto's en video's

Aankomst terug in Medemblik


 

Atlantische oceaan

Indische oceaan

Noordkust Australië

Diverse beelden van de noordkust van Australië

Linehandlen op het Panamakanaal

Een korte foto-impressie door bemanningslid Caroline van een dag linehandlen tussen de reuzen op het Panamakanaal.

Op de Caribische zee

 

Vertrek Ya uit Medemblik

Op 11 september 2016 vertrok Ya uit Medemblik voor haar wereldreis zonder een druppel brandstof. Bekijk hier een mooie selectie van de foto's van Laurens Morel van Salty Colours.

Duurzaam Jacht onder zeil

Op 17 mei maakte onze fotograaf Laurens Morel van Salty Colours een prachtige fotoreportage van het Duurzaam Jacht "Ya" onder zeil. Hieronder ziet u een mooie selectie!

Doop van Duurzaam Jacht

KLATS! En Duurzaam Jacht werd “Ya”! Zeilen was aanwezig en maakte er een mooi artikel met filmpje over. Lees het op hun website.


Ook de lokale pers was aanwezig en schreven er over. Hieronder een verslag gemaakt door Roel van Deursen.Rondleiding Ya!

Zeilen maakte deze leuke video rondleiding op de Ya!Eerste proefvaart onder zeil

Duurzaam Jacht heeft in het weekend van 20 en 21 maart de eerste proefvaart onder zeil gemaakt. Het energieneutrale jacht zeilde al snel op rompsnelheid, terwijl een schroef de accu’s stond te laden.

Tewaterlating casco

Op 20 juni is het casco van het Duurzaam Jacht feestelijk te water gelaten bij de Puffin Werf in Enkhuizen. In aanwezigheid van een grote opkomst van sponsoren en geïnteresseerden leidde Peter Hoefnagels de tewaterlating in. Het moment werd gevierd met het bespuiten van het jacht met “microdots” (confetti) door vrijwilligers Ben Bergman, Andreas Turmel en Jasper Stinissen, waarna het jacht te water werd gelaten.

TU Delft maakt innovatief duurzaam schaalmodel

In Delft is op 30 oktober een uniek en duurzaam prototype gepresenteerd van het Duurzaam Jacht. Het prototype bestaat uit verlijmde stroken duurzaam hout en is het resultaat van een vernieuwende methode die door Arno Scheepens werd ontwikkeld en die nu succesvol door studenten van de Technische Universiteit Delft is uitgetest.

De romp is gekeerd!

Het keren van de romp is vooral voor een romp als deze geen sinecure. Alleen de buitenkant is voorzien van glasvezel en vinylester; de hele binnenkant moet nog en daar wordt de romp pas sterk van. Het geheel is nog erg slap. Het moet wel vervoerd worden naar de kraan, om vervolgens te gaan keren. Om het allemaal vlekkeloos te laten verlopen is een goede voorbereiding, beleid en zorgvuldigheid nodig. Het verliep vlekkeloos! De foto’s zijn van SaltyColours, Laurens Morel.

Proefvaart modelboot

Op 10 januari 2011 hebben we met Dick Koopmans jr. een schaalmodel van het duurzame jacht getest. Net buiten Lelystad hebben we proefgevaren. Het zwaartepunt van het model ligt hoger dan bij het ontwerp. De modelboot helt dus meer dan het uiteindelijk gebouwde jacht.

Het Duurzaam Jacht wordt mede mogelijk gemaakt door:
Contender sailcloth HFJ De Koning MC Technics Epifanes Gemeente Medemblik Nimos Meteo CE proof Salty Colours Amsterdamse Fijnhouthandel E-Tech Drives Stanly RVS Hoornweg De Hoeve Multipower Van de Wetering Van de Gruiter Hollandia Boeken LJ Harri Ceilidh Carbon Masten Exalto Bomarine Lopolight Henri Lloyd Zondervan Watersporttechniek Rosch Marine Kadaster Brig Inflatable Boats Sika Professional Boatcare Harsonic Aqua Solar Prymos Barcomarine Secumar Rocna Anchors Bionic Technology Van den Berg De 12 Ambachten Belship Tres Hombres Stichting Schone Golf Jachtwerk Dijkstra Tibb