Zin om een traject van de wereldreis mee te varen?

dinsdag 5 juli 2016

Meevaren op de energieneutrale reis van de Ya rond de wereld wordt een onvergetelijke ervaring, met avontuur en zeilplezier, en een oversteek met mooie ankerplaatsen in prachtige baaitjes in het vooruitzicht.

Als je mee wilt, gaat het als volgt: je boekt voor de periode die in het reisschema staat. De vertrek- en aankomstplaatsen zijn nu nog indicatief, maar de schipper Peter Hoefnagels bevestigt uiterlijk drie weken van te voren wat je vertrekhaven wordt. Je gaat daar op eigen gelegenheid en op eigen kosten naartoe.

Zodra je aan boord bent, krijg je -samen met een kop koffie, thee of een koud drankje- een instructie over veiligheid aan boord en het verloop van de komende etappes.

Er zijn hooguit drie gasten aan boord. Dus het is nooit vol in de Ya. Daarnaast biedt de Ya veel comfort door het ruime en lichte ontwerp, de stille elektromotoren en gemakken als een inductiekookplaat, een magnetron/oven, koel-/vrieskast, dimbare rood/wit led-verlichting, enzovoorts. Boven iedere kooi zit een ingebouwde usb-lader.

De reis maken we samen. We nemen de kaarten door, doen boodschappen en zeilen naar een mooi strandje of een andere prettige plek, waar we wat snorkelen of luieren. Op die manier leer je direct het schip kennen. Daarna bereiden we de reis verder voor en bepalen we ook waar je weer van boord gaat. Je hebt dan alle gelegenheid om de terugreis te regelen.

Zodra het weer goed is, vertrekken we. Vaak zijn we dan een langere periode op zee. Na een dag of twee krijg je het ritme van de zee te pakken. We reven en ontreven, koken, lezen een boek, doen een wasje, bemoeien ons met de lijnen en touwen en de zeilen. Iedere avond ontvangen we een weerbericht via de ssb-radio en zenden we onze positie door. Zonodig bereiden we ons voor op meer wind. Het ritme van de zee of de oceaan, met alleen het weer en de golven, geeft rust én avontuur tegelijk.

Het is een heel avontuur en daarvoor betaal je het tarief van voor een ‘standaard’ zeezeilreis wordt gerekend, van 100,- per dag. Dit is inclusief zeilpak, reddingsvest/harnas lifeline, PLB en laserflare, lakenzak en lichte (tropen)slaapzak. Het is exclusief visa en de heen- en terugreis.

Vragen? Bel of mail Peter Hoefnagels: info@duurzaamjacht.nl, 0628344823

Reacties

  • Ed Huisman19-01-17
    Schipper en bemanning van de Ya. KNRM volgt de reis van de Ya en we wachten met smart op alle verhalen van deze geweldige reis. Als je terug bent gaan we weer vis voor je bakken op Lauwersoog of it Stienfek. Behouden vaart.
  • Arjan10-09-16
    Beste Peter, wij hebben vorige jaar erg genoten van het weekendje Wadden. Het was een mooie trip met mijn vader en broers. Ik heb in mei een eigen zeilboot ⛵ gekocht ( Deheler 25). Ik wens jouw een mooie wereldreis toe en blijf jullie volgen. Wie weet!
Wat is uw reactie op dit artikel?
(wordt niet op de website getoond)

Waar is Duurzaam Jacht?

Klik hier om te kijken waar Duurzaam Jacht is!

Klik op de kaart en lees elke dag wat de "Ya" meemaakt.

Volg op de kaart

Blijf op de hoogte van het nieuws over Duurzaam Jacht

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Vaar mee met Duurzaam Jacht!

Duurzaam Jacht drooggevallen op het wad

Een unieke kans om zelf te ervaren hoe fijn het is om duurzaam te varen! Bekijk waar we varen en boek uw reis.

Reizen bekijken

Bekijk het Duurzaam Jacht

Duurzaam Jacht - uitsnede

Alle details van Duurzaam Jacht op een prachtige klikplaat!

Bekijken
Het Duurzaam Jacht wordt mede mogelijk gemaakt door:
Contender sailcloth HFJ De Koning MC Technics Epifanes Gemeente Medemblik Nimos Meteo CE proof Salty Colours Amsterdamse Fijnhouthandel E-Tech Drives Stanly RVS Hoornweg De Hoeve Multipower Van de Wetering Van de Gruiter Hollandia Boeken LJ Harri Ceilidh Carbon Masten Exalto Bomarine Lopolight Henri Lloyd Zondervan Watersporttechniek Rosch Marine Kadaster Brig Inflatable Boats Sika Professional Boatcare Harsonic Aqua Solar Prymos Barcomarine Secumar Rocna Anchors Bionic Technology Van den Berg De 12 Ambachten Belship Tres Hombres Stichting Schone Golf Jachtwerk Dijkstra Tibb