De Ya als vlaggeschip op de Elfwegentocht

woensdag 7 november 2018
Hoogtepunt van deze zomer is wel de Elfwegenvaartocht. In het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden – Fryslân heeft Stichting Natuurlijk Varen  het initiatief genomen om met fossielvrije boten te varen.

Het leverde een bont gezelschap op van zeilboten, in hout en plastic, raidboten en een tjotter, een slimme open zwaardboot tweemaster waar de stuurman in luwtes een trapinrichting op een schroef aandrijft, en flink wat elektrisch aangedreven boten, waaronder een speedboot op zonnepanelen, een rondvaartboot en natuurlijk de fluistersloepen. Duurzaam Jacht de Ya was het vlaggeschip, de moederkloek waar de boten rond voeren. Drie dagen gevaren, een team van de NOS kwam aan boord voor opnames. Friese Guitartainer Jelle B monsterde aan. Jelle eet, drinkt en praat en zingt muziek. Het eerste wat hij deed was de oude snaren van de gitaar van de schipper vervangen. Daarna lekker zeilen en … muziek! Vanaf de Ya, op de steiger en, op het hoogtepunt van deze dagen toen we het aquaduct bij Leeuwarden over voeren, zong en speelde hij zijn songs 10 meter boven het water, vanuit de mast van de Ya.

Hier zie je de beelden:

Met dank aan Dirk Branbergen

Jelle B vanuit de mast op aquaduct:

https://www.facebook.com/elfwegentocht/videos/531596507258815/

met dank aan Projectorganisatie Elfwegentocht.

Drone opname:

Met dank Stichting Natuurlijk Varen.

Een item van de NOS:

Reacties

  • Theo te Winkel08-11-18
    Leuk zo weer a.h.w. op de Ya mee te varen en er weer over te horen. Volgende week houd ik weer een presentatie over fossielvrij varen en plastic uit zee en van eilanden te halen.
Wat is uw reactie op dit artikel?
(wordt niet op de website getoond)

Waar is Duurzaam Jacht?

Klik hier om te kijken waar Duurzaam Jacht is!

Klik op de kaart en lees elke dag wat de "Ya" meemaakt.

Volg op de kaart

Blijf op de hoogte van het nieuws over Duurzaam Jacht

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Vaar mee met Duurzaam Jacht!

Duurzaam Jacht drooggevallen op het wad

Een unieke kans om zelf te ervaren hoe fijn het is om duurzaam te varen! Bekijk waar we varen en boek uw reis.

Reizen bekijken

Bekijk het Duurzaam Jacht

Duurzaam Jacht - uitsnede

Alle details van Duurzaam Jacht op een prachtige klikplaat!

Bekijken
Het Duurzaam Jacht wordt mede mogelijk gemaakt door:
Contender sailcloth HFJ De Koning MC Technics Epifanes Gemeente Medemblik Nimos Meteo CE proof Salty Colours Amsterdamse Fijnhouthandel E-Tech Drives Stanly RVS Hoornweg De Hoeve Multipower Van de Wetering Van de Gruiter Hollandia Boeken LJ Harri Ceilidh Carbon Masten Exalto Bomarine Lopolight Henri Lloyd Zondervan Watersporttechniek Rosch Marine Kadaster Brig Inflatable Boats Sika Professional Boatcare Harsonic Aqua Solar Prymos Barcomarine Secumar Rocna Anchors Bionic Technology Van den Berg De 12 Ambachten Belship Tres Hombres Stichting Schone Golf Jachtwerk Dijkstra Tibb